Четвъртък, 18 Май 2023 14:31
Любомир Ганев поздрави БОК: 100 години е велик юбилей
Снимка: bfv.bg / Костадин Андонов

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, отправи поздрав към всички български спортисти по случай 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. Легендата, която е и член на Изпълнителния комитет, уважи тържествената церемония на БОК, която се проведе в балната зала на Централен военен клуб в столицата. Сред гостите на стилното събитие бяха президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, президентът на Република България Румен Радев, министъра на младежта и спорта Весела Лечева и много други.

 

 "Сто години е велик юбилей - каза Ганев пред официалния сайт на федерацията. - Беше изключително емоционално тържество. България може и трябва да се гордее, че Томас Бах, президентът на МОК, дойде лично да ни уважи. Нашият спорт е родил безчет славни атлети, които са прославяли родината. Всички заслужават поклон! В книгата "България на Олимп" авторите Владимир Памуков и Тодор Шабански са разказали цялата история на спорта ни. Бах наистина се впечатли от нея.

 Чест за всички ни е, че Румен Радев, президент на България, отново уважи българските спортисти! Той винаги е показвал уважение и съпричастност!

 

Ганев-Радев

 

 Спортът винаги е бил най-силният, най-яркият посланик на родината ни по света. Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Весела Лечева, Таня Богомилова, Екатерина Дафовска са само малка, но най-велика част от българската слава през годините. Днес всички ние отдавна сме излезли от съблекалнята и се опитваме да направим това, което нашите треньори успяха с нас. Трудно е, но знам, че българският лъв винаги ще е горе.

 

Ганев-БОК-100

 

 Вярвам, че ще се гордеем с олимпийската ни делегация в Париж. И страшно много искам в нея да бъдат националните ни отбори по волейбол за мъже и жени!

 Още веднъж - честито, български спортисти! Първите 100 години бяха успешни! Дано следващият век е още по-добър за България!"