Събота, 09 Септември 2023 17:21
"Море от деца" във Варна! Националите даваха автографи по тъмно
Снимка: bfv.bg

Блясъкът в очите на българските деца - това беше най-голямата победа от Евроволей 2023 във Варна. Мачът с олимпийските шампиони от Франция отдавна беше приключил, навън беше тъмно. Пространството около Двореца на културата и спорта във Варна се превърна в истинско море от малчугани, копнеещи да срещнат българските национали. Истинско море от емоции.

 

 Националите подариха буквално всяка една своя тренировъчна тениска, официалните си екипи, дори и маратонките си, на деца, обичащи волейбола. Протегнатите детски ръце и щастието, когато имаха в тях волейболен подарък от някого от любимците си - безценно!

 

 Националите се "гмурнаха в морето" от деца пред залата. Беше време за много снимки и дълго раздаване на автографи. Всички български волейболисти казаха своето "благодаря" на страхотната публика и дариха миг заслужено внимание на всяко желаещо дете.

 

20230908

 

 Отборът трябваше да тръгва. Алекс Николов продължаваше да бъде заобграден от множество малчугани. И остана. Остана още дълго. Дори светлините в Двореца на културата и спорта изгаснаха, той беше още там, пред залата.

 

 Когато и последният щастлив - голям или малък, фен си тръгна доволен, попитахме Алекс за тази специална емоция.

 

 2023090

 

 "Много е радващо, че има толкова много хора, които ни подкрепят и ме подкрепят. Аз съм горд с това, че никога не съм отказвал автограф на никого, защото не се вземам за някаква звезда или за човек, който да не възвръща тази обич, която феновете показват", сподели Алекс Николов.

 

 "Имаше много деца и само българи, което е супер радващо. Когато давам автографи в чужбина, винаги е много яко, когато е на българи, защото сме от една родина", добави той.

 

 "Беше уникално изживяване във Варна. Жалко за резултата, но съм много радостен, че имах възможността да играя на българска земя, тук, във Варна, пред тази невероятна публика", каза 19-годишната нова голяма волейболна звезда на България.

 

20230908 225

 

 Победа ли е за българския волейбол всяко детенце, което ще се запали по играта след Европейското първо?

 

 "Това не е просто победа, направо си е грандиозна победа. Колкото повече се запишат на волейбол, толкова повече талантливи деца ще излязат. И ще бъдат надъхани и те да стигнат до мачове пред такава публика като във Варна", отговори Алекс Николов.

 

20230908 225647

 

 Попитан за снимка или автограф от български волейболист, получени, когото е бил дете, и които няма да забрави, големият син на Владимир Николов отговори:

 

"Като малък аз имах привилегията да мога да срещам нашите волейболисти и по хотелите, и по съблекалните, но ако трябва да кажа един, с когото съм имал възможността да се снимам като дете, със сигурност е Матей Казийски."

 

 За финал Алекс Николов се обърна към множеството малчугани, тръгнали си с волейболна топка, с автографи, със снимки и с незабравими емоции: "Много благодаря на всички деца. Надявам се да сме помогнали да запалим нещо в тях, за да тренират повече деца волейбол."

 

 20230