Сряда, 13 Септември 2023 11:43
Треньор на България подписа с един от най-добрите клубове в света

Габриеле Антола, треньор в женския национален отбор на България, подписа престижен договор с един от най-добрите волейболни отбори в света за новия сезон. Пиаченца привлече специалиста, който работи заедно с наставника Лоренцо Мичели от пролетта. В новия си клуб ще бъде заедно със звезди като Антоан Бризар, Робеланди Симон, Йоанди Леал, Рикардо Лукарели и Юрий Романо. В момента Пиаченца е актуалният носител на Купата на Италия.


Преди поканата от българската федерация Антола бе в детско-юношеското направление на Волейро, един от най-титулуваните отбори в Италия. Освен това той бе и статистик на националния тим на „скуадра адзура" за жени под 16 години.
 

„За мен е голяма чест да работя за България и приех поканата веднага – разказва Антола.- България е волейболна нация с големи традиции. Когато бях малък, мой идол беше Любо Ганев. Брат ми ме водеше на всеки него мач. Все още не съм имал време да разгледам България. Имахме много работа покрай Лигата на нациите, Европейското първенство и сега за олимпийската квалификация. Няколко пъти разгледах центъра на София и за един ден отидох до Черно море. Харесва ми храната. Аз съм по картофите и винаги в менюто ми има такива. Предложението от България дойде в края наминалата година. Треньорът Лоренцо Мичели беше събрал информация за мен и ме покани."
 

„Габриеле е страхотен професионалист, който не спира да работи – хвали го Мичели. – Той не е само скаут и статистик. Непрекъснато е до мен в тренировъчния процес."