Сряда, 13 Септември 2023 11:36
Състав на България за олимпийската квалификация за жени
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Съставът от 14 волейболистки, които ще представят България на квалификацията за Летните олимпийски игри в Париж 2024, вече е ясен. Селекционерът Лоренцо Мичели опредили групата, която днес тръгва за Япония. Надпреварата, на която ще бъдат дадени две квоти, е в Япония между 16 и 30 септември. Тимът ни е в група с Белгия, Турция, Бразилия, Перу, Аржентина, Пуерто Рико и домакинът Япония.

 

 Треньорският щаб заложи на подмладен състав за олимпийската квалификация, като средната възраст на тима е 21,5 години.

 

 Състав на България за олимпийската квалификация в Токио, Япония:

 

Разпределител: Петя Баракова, Маргарита Гунчева
Диагонал: Радостина Маринова, Микаела Стоянова, Ива Дудова
Посрещач: Мария Йорданова, Мирослава Паскова-Кънева, Елена Бечева, Виктория Коева
Либеро: Мила Пашкулева, Йоана Докова
Централен блокировач: Борислава Съйкова, Мария Кривошийска, Боряна Ангелов

 

"Сменихме част от състава. Виждате новото поколение. С Бразилия, Япония и Турция ще е трудно да се играе и да сме равностойни, а Белгия е на нашето ниво. Отиваме да играем там да направим най-добрите резултати. Отиваме да победим отборите от нашето ниво, както и да вземем каквото можем от силните противници", коментира селекционерът Лоренцо Мичели.

 

KBA 091

 

 След участието в Лигата на нациите, където България запази своето място и седмата позиция на Европейското първенство, предстоящият турнир в Токио е последното събитие в програмата на женския ни тим за тази година. През последните 10 дни отборът, воден от Лоренцо Мичели, се подготвя в София. Последната тренировка на „лъвиците" бе във вторник, 12 септември. Тя бе открита за медии, а да изпрати момичетата в зала „Христо Ботев" дойде и президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев.

 

 "След доброто ви представяне в Лигата на нациите и на Европейското първенство мисля, че вече си вярвате, че заедно може да направите чудеса. Моят апел е като отидете на квалификацията - да мислите точка за точка, гейм за гейм. Няма какво да се притеснявате! Вие си изпълнихте целите. Слушайте си треньорския щаб и бъдете задружни! Помагайте си, защото това сте и настоящето, и бъдещето на националния отбор. Вие показахме, че ако играете заедно, може да направите много! Пожелавам ви успех!", обърна се Ганев към момичетата.

 

KBA 115