Неделя, 17 Септември 2023 13:01
Любомир Ганев на гала вечер в Рим по случай 50 години CEV

Любомир Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол, участва в грандиозната гала вечер по случай 50-годишнината на Европейската конфедерация CEV. Събитието беше организирано на открито в една от най-луксозните вили край Рим преди финала на Европейското първенство за мъже, в който Полша разгроми Италия с 3:0.


"Присъствахме всички президенти на европейските федерации - разказа Ганев. - Сред нас беше и д-р Ари Граса, президентът на FIVB. В своята реч той каза, че CEV е водещата конфедерация в света от гледна точка на спортни успехи, организация и обучение на треньори. На практика Европа води на всички останали и трябва да им помага. Президентите и членовете на борда на CEV получихме награди, както и всички партньори на федерацията."
 

Ръководството реши да продължи с четири години договора на компанията Mikasa, която доставя волейболните топки. Новият контракт е до 2028 г.
 

f463f356af727cbc4fdaeda528ee10c1

 

Само след пет дни Александър Боричич, президентът на CEV, отново ще гостува в България по покана на Ганев. Първият в европейския волейбол ще е ВИП-гост на международната треньорска конвенция в залата на Левски-София, ще има среща и с министъра на спорта Димитър Илиев. Преди по-малко от две седмици Боричич посети Варна за осминафиналите на Европейското първенство.