Четвъртък, 28 Септември 2023 17:44
БФВ и Столична община наградиха шампиони и медалисти от Ученическите игри
Снимка: bfv.bg

Българска федерация волейбол награди шампионите от Ученическите игри за учебната 2022/2023, които ще представят и страната ни в Световните ученически игри през 2024 г. При девойките това е отборът на 22 СЕУ "Георги С. Раковски" (8-10 клас), а при юношите - 97 СУ "Братя Миладинови" (8-10 клас). Те получиха специални плакети от БФВ, както и пособия за тренировъчния процес.

 

 Награждаването се проведе в "Спортна София" в Парк Възраждане и бе част от церемонията, организирана от Столична община, Направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" и Дирекция "Спорт и младежки дейности". С нея биват отличени ученическите отбори от столични училища, класирали се на призови места в Трети (зонален) етап на Ученическите игри за учебната 2022/2023 г., както и в други градски първенства по видове спорт.

 

IMG 5832

 

 Домакин на събитието бе заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош, а специален гост бе кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Заедно с представители на няколко български спортни федерации те връчиха купи и медали на десетки отбори в няколко вида спорт. Тимовете, участвали във волейболни състазания, получиха своите награди от легендите Владимир Николов, Евгени Иванов, Николай Иванов, а БФВ бе представена и в лицето на административния директор Станислав Николов.

 

IMG 5830

 

 "Здравейте, шампиони! За мен е огромно удоволствие не само да присъствам днес, а и да връча награди на шампионите на София - Йорданка Фандъкова приветства присъстващите. - За нас, а и за мен лично като учител и като директор, спортът винаги е бил ключов и една от най-важните дейности в училище. София е европейска столица на спорта благодарение на вас и на вашите успехи, и на вашия труд, и разбира се, благодарение на големите български спортисти, които ви дават пример и ви зареждат с енергия да продължите, да достигнете и да задминете техните успехи. Нещо, което ви пожелавам. От сърце ви желая успех напред! Да продължите да се състезавате, да тренирате и да печелите! Някои от вас ще представят София на следващите етапих на ученическите игри, разчитаме на вас! Гордеем се с вас! И благодарим на нашите партньори от спортните федерации."

 

IMG 5804

 

 Церемонията традиционно се проведе в рамките на Европейската седмица на спорта (23-30 септември), както и от Европейският ден на спорта в училище (29 септември). Тя е и част от спортната инициатива "Бъди активен" (#BeActive).

 

 "Вие сте много по-различни от вашите връстници. Вдигате глави от телефоните и таблетите, и се занимавате с нещо, което показва колко силни личности може да бъдете. И кметът, и аз, и всички останали хора тук, много се гордеем с вас!", посочи Мирослав Боршош, като отдаде дължимото на образователните институции и учителите, развиващи и организиращи различни спортни активности и дейности за ученици, както и постигнатите резултати с представителните отбори по видове спорт в оранизираните състезания, включително в Ученическите игри.

 

IMG 5838