Петък, 19 Януари 2024 20:24
Тони Зетова след 3:0 над Косово: Можем и повече
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Официален дебют и категорична победа за Антонина Зетова начело на националния отбор на България за жени под 18 години. Легендата на българския женски волейбол и воденият от нея отбор продължават битката за квота за Европейското първенство след 3:0 (25-15, 25-10, 25-19) над Косово. България излиза от Група А на зоналната квалификация като първи отбор и в събота ще играе полуфинал срещу втория от Група Б. Срещата е от 15:30 ч. в столичната зала "Христо Ботев" и ще бъде предава пряко на: 

 

//www.youtube.com/@volleyBUL.official

 

Честито! Първата стъпка е направена. Колко още остава до така желаната квота?

Остават ни най-важните стъпки. Предстои ни мач с Турция или Сърбия. Като гледам, по-вероятно е да играем със Сърбия на полуфинал. Два много класни отбора с голям потенциал, с много качество. Ние за това тренирахме и смятам, че ще посрещнем по най-добрия начин това предизвикателство.

 

 Отборът днес показа много стегната и добре организирана игра. Изпълниха ли момичетата вашите изисквания?

 Мислех, че можехме и малко повече, честно казано. Имахме много резерви, въпреки че наистина играха много стегнато. Предполагам, че и те като в първи официален мач и още повече срещу противник, за който нямаме никаква информация, има едно съмнение. Но съм ги виждала и много по-добре.

 

 В началото започнахме с много силни показатели на посрещане, но в последната част развалихме този процент. Заради загуба на концентрация ли е или нещо друго?

 Не, според мен заради смяната на състезателки. Исках да дам шанс на всички момичета да влязат да играят в този мач. Винаги, когато се сменят, в посрещане може да се даде отражение. Все пак това е трудност и те трябва да се преборят. Ние затова сме тренирали.