Вторник, 23 Януари 2024 12:26
Юлия Минчева: Надявам се публиката да е седмият ни играч

ЦСКА ще се изправи срещу Марица във финала за Купата на България при жените в събота. Треньорът на „червените" Юлия Минчева е оптимист, че отборът и може да се противопостави на пловдивчанки. Особено голямо значение може да има подкрепата на феновете в зала „Христо Ботев".
Минчева даде интервю преди мача за официалния сайт на БФ Волейбол.

- Какво очаквате от финала?
- Очаквам и се надявам да играем равностойно. В последната ни среща паднахме с 0:3 и на всички ни бе много неприятно. Дано сега покажем съвсем друго лице. Финалите се играят, за да се спечелят. Ние ще направим всичко възможно да успеем.

- Харесва ли ви ролята на аутсайдер?
- Няма значение дали ми харесва или не. Това е реалността. В последните години Марица е най-силният женски отбор в България. А ЦСКА е втори или трети. Разбира се, много искаме в един момент да излезем ние на първо място. Работим всекидневно, за да се подобряваме.

- Публиката на ЦСКА се стяга за голяма атмосфера. Ще помогне ли?
- Силно се надявам, че да! Публиката е седмият играч. Феновете на ЦСКА винаги са доказвали колко много помагат на своите любимци.

- Играли ли са вашите състезателки пред пълна зала?
- Има по-опитни, които са играли. Но в състава ни има и по-млади момичета, за които това ще е специално изживяване. Дано феновете дойдат в зала „Христо Ботев", а ние да ги зарадваме.

- С какво може да бъде победен Марица?
- С постоянство.

- Кои са най-силните черти, които харесвате в ЦСКА?
- Във всеки елемент от играта можем да показваме много добри неща. Проблемът ни е, че липсва точно постоянството, за което вече казах. Успеем ли да изиграем един мач на най-доброто ни ниво, никой не трябва да ни отписва.