Петък, 17 Май 2024 15:36
Левски София и ЦПВК без загуба във финалите при момичетата под 18 години

Волейболистките на Левски София и ЦПВК останаха непобедени в груповата фаза на Финалния турнир от Държавното първенство при момичетата под 18 години, което се провежда в София. Двата клуба постигнаха по три победи в потоците си и завършиха на първо място. Така се класираха за полуфиналите, където ще играят на кръст срещу заелите вторите места - Марица (Пловдив) в Група А и ВАСК в Група Б.

 

 Полуфиналите и двубоите за разпределение на местата между 5-о и 8-о ще се играят в събота, 18 май, в зала "Панайот Пондалов".

 

 ПРОГРАМА - 18 май, събота

 
10:00 ч. Мач за 7-8 място: Славия 2017 - Звезди 94
12:00 ч. Мач за 5-6 място: Локомотив 1929 - ЦСКА
14:00 ч. Полуфинал 1: Левски София - ВАСК
16:00 ч. Полуфинал 2: ЦПВК - Марица

 

 В Група А двата полуфиналиста станаха ясни още след изиграване на срещите във втория ден от груповата фаза. Марица (Пловдив) и Левски София записаха по две победи и директен мач помежду им щеше да определи кой да е първенец в потока. Двубоят, който се игра днес в зала "Панайот Пондалов", предложи много емоции и обрати. "Сините" поведоха, но последваха силни минути за миналогодишния шампион и Марица излезе напред с 2:1. Ролите отново се размениха и столичният клуб бе категоричен в четвъртия гейм - 25:17, изравнявайки. Тайбрекът бе оспорван, но Левски София се поздрави с крайния успех след 15:13.

 

 В другата среща ЦСКА постигна първа победа в надпреварата след 3:0 над домакина Славия 2017. Така "червените" ще играят за 5-о място.

 Класиране – Група А:

1. Левски София
2. Марица (Пловдив)
3. ЦСКА (София)
4. Славия 2017 (София)

 

 17 май

 

 В Група Б също полуфиналистите бяха ясни преди третите срещи, но първото място бе категорично извоювано от ЦПВК. Полицейският тим не загуби гейм в груповата фаза, като и директния сблъсък за лидерската позиция срещу ВАСК днес се наложи с 3:0.

 

 Домакинът на потока Локомотив 1929-Нидо успя да се пребори със Звезди 94 за по-предно класиране в шампионата. Волейболистките на "железничарите" ще играят с ЦСКА за петата позиция.

 

 Класиране - Група Б:

1. ЦПВК (София)
2. ВАСК (София)
3. Локомотив 1929-Нидо (София)
4. Звезди 94 (София)

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.