Сряда, 22 Май 2024 11:38
Джанлоренцо Бленджини: Всеки ден трябва да добавяме нещо повечe
Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Новият селекционер на мъжкия национален отбор Джанлоренцо Бленджини не спести и критики към селекцията си след първата среща от Лигата на нациите (VNL). България отстъпи пред олимпийския шампион Франция с 0:3 (21:25, 24:25 14:25) в откриващия двубой от турнир в Анталия, Турция.

 

 "Представянето ни не беше добро – започна италианецът в интервю след срещата, излъчена по Max Sport. - Това беше първи мач за много от моите момчета и великолепна възможност за тях да покажат своите качества. В предишните сезони те са били по-често на резервната скамейка и нямат никакъв опит. Това беше страхотна възможност да се учат, да видят, но очаквах подобрение. Ако ти си способен да израстваш по време на мачовете, в края им ще вземеш нещо повече."

 

 България игра равностойно на олимпийския шампион от Токио 2020 в първите два гейма, и през по-голямата част от тях се държеше близо до далеч по-опитния тим.

 

 "Краят на втория гейм беше не само ключов за мача, а ключът към израстването да преминеш на следващото ниво. Надявам се те да разберат това, защото първите два гейма показахме добри неща. Трябва да се фокусираме върху представянето ни, не само върху нашия стил на игра, върху който работихме през последните 15 дни. Трябва да изберем 1-2-3 неща и да се опитаме да ги подобряваме по време на турнира, да не мислим прекалено много върху други аспекти, а да се фокусираме върху тези неща", добави Бленджини.

 

Видео от срещата: https://www.youtube.com/watch?v=MBBN5Zn2d5E

 

Селекционерът на Българи не скри, че е много емоционален по време на мачове, но точно това иска и от своите играчи.

 

 "Трябва да играем смело и да няма празни погледи. Трябва да се подобряваме, трябва да мислим. Много съм емоционален по време на мачовете, но момчетата трябва да следват това поведение, защото това не е битка, това е война когато сме на терена. В началото играят добре, но въпросът е да продължаваме да се подобряваме и всеки ден да добавяме нещо повече", завърши Джанлоренцо Бленджини.

 

 Следващият двубой на България от Лигата на нациите е в петък, 24 май, от 14:00 ч. срещу Канада.