Понеделник, 03 Юни 2024 19:06
Димитър Калчев: Турнирът в Свети Влас е страхотна стъпка в правилната посока

Тандемът Димитър Калчев/Димитър Механджийски са най-високо поставената българска двойка в мъжката основна схема на предстоящия турнир по плажен волейбол от категория Futures на световната верига Beach Pro Tour. Той ще се проведе от 6 до 9 юни на Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи в Свети Влас.

 

 Само четири дни преди началото на голямото международното състезание двамата се поздравиха и с първото си злато за сезона в Националната верига и го направиха по особено убедителен начин. На турнира във Варна, Калчев/Механджийски спечелиха и петте си мача с разлика, като загубиха само един гейм във финала срещу Стефан Георгиев/Георги Ботев, който също ще е сред участниците в основната схема в Свети Влас тази седмица.

 

DimitarKalchev DimitarMehandzhiyski 01

 

 Сега обаче те нямат търпение да се изправят и срещу далеч по-сериозната международна конкуренция в световната верига на плажа край Марина Диневи.

 

 "Смятам, че турнирът е страхотна възможност да премерим сили с чуждестранни отбори - заяви Калчев броени дни преди надпреварата. - Радваме се, че организаторите са вложили средствата и усилията, за да ни държат поне малко в световното плажно волейболно общество. Нивото на българските турнири, колкото и да се радваме, че ги има изобщо, за съжаление не е много високо."

 

DimitarKalchev DimitarDimitrov 01

 

 28-годишният Калчев е един от най-опитните и най-успешните активни състезатели в българския плажен волейбол. Освен че е печелил многобройни медали в различни турнири през кариерата си, той е триумфирал и като национален шампион във всички възрастови категории – мъже, до 22 години, до 20 години и до 18 години. Има и пето място от Европейско първенство до 18 години, както и 17-то място от Световно първенство до 19 години. Преди две години заедно с Димитър Димитров, Калчев спечели първия турнир в Свети Влас от Националната верига.

 

 "Ако искаме да имаме двойка на добро европейско ниво, трябва да има участия в турнири от този ранг - каза още атрактивният състезател. - Това е едно добро начало, защото е в България. Бихме искали да участваме и на много други такива, но не може да се случи без съответното финансиране, понеже разходите да гониш турнири в различни държави всяка седмица са големи. Турнирът в Свети Влас е страхотна стъпка в правилната посока и тя трябва да бъде последвана от още такива."

 

DimitarKalchev 03

 

 Свети Влас Фючърс от 6 до 9 юни е първият в България турнир от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour. Турнирът се провежда под егидата на Волейбол Уърлд, Европейската волейболна конфедерация (CEV) и Българска федерация волейбол (БФВ) и се организира от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Партньори на турнира са Flair, SAMSUNG, NUII, Nova Sport, White Waters, БТА, FilmForge, както и Общини Несебър, Бургас и Бяла и яхтено пристанище Марина Диневи.

 

 Официална страница на турнира:

https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2024/futures/sveti-vlas-bul/

 

ЗА КОНТАКТИ:

 Организация: Ива Парталева, телефон: +359896860556

 Медии: Николай Марков, телефон: +359878515003