Събота, 15 Юни 2024 17:43
ВАСК е номер 1 при момичетата под 14 години
Снимка: bvf.bg

Волейболна академия Стойчев-Казийски (ВАСК) триумфира с титлата от Държавното първенство за момичета под 14 години. Столичният тим завърши на първо място в Суперфинала, който се проведе в спортен комплекс "Аквалайф" в Кранево и се превърна в истински празник за деца и родители.

 

В заключителната надпревара участваха шест отбора, които се изправиха всеки срещу всеки (с регламент два от три гейма), а на база крайно класиране бяха определени и медалистите.

 

 Златните отличия отидоха при младите волейболистки на ВАСК, след като спечелиха и петте мача от турнира. Тимът не само остана непобеден, но отстъпи и само в два гейма в Суперфинала, което му донесе 13 точки.

 

448314614 966974935430868 3732054357835263562 n

 

 Второто място бе оспорвано между три отбора. Все пак със сребърните медали се окичиха състезателките на Левски София, които още преди последния ден бяха събрали повече точки. В последната си среща те отстъпиха пред домакина Перун с 1:2, но „сините" завършиха с 10 точки, а варненският клуб с 9 т. Успехът за Перун днес им донесе бронза, който се изплъзна на Марица. Пловдивският клуб загуби в последния си двубой – 0:2 от ЦПВК, като така завърши с две победи и три загуби, и 8 точки.

 

 1506

 

 

Крайно класиране – Суперфинал за момичета под 14 години:

 1. ВАСК (София)
2. Левски София
3. Перун (Варна)
4. Марица (Пловдив)
5. Миньор (Перник)
6. ЦПВК (София)

 

 Медалистите и носителите на индивидуални призове бяха наградени на специална церемония в спортен комплекс "Аквалайф". Те получиха своите купи и отличия от Станислав Николов – административен директор на Българска федерация по волейбол, Андрей Йорданов – отговорник за регион "Добруджа" за БФВ, Орлин Джелепов – мениджър СК "Аквалайф", мениджъри "Спорт" на СК "Аквалайф" – Стоян Михайлов и Десислава Календжиева, както и бившият национал Методи Ананиев.

 

 Индивидуални награди:

Най-добър разпределител: Василена Димчева (ВАСК)
Най-добър нападател: Мартина Желева (Марица)
Най-добър блокировач: Жасмина Филипова (ВАСК)
Най-добър изпълнител на начален удар: Радостина Добрева (Левски София)
Най-полезен състезател (MVP): Мартина Лазарова (ВАСК)

 

 На церемонията бе връчена и награда на треньорите "Смело сърце", която отиде при Виктория Василева от Миньор (Перник).

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.