Събота, 15 Юни 2024 20:15
Бленджини включи двама абсолютни дебютанти в състава за Любляна
Снимка: volleyballworld.com

Мъжкият национален отбор на България заминава в неделя за Любляна (Словения), където ще вземе участие в третата и последна седмица от Лигата на нациите (VNL). В нея "трикольорите" ще се изправят последователно срещу отборите на Турция (18 юни), Италия (20 юни), Куба (21 юни) и Аржентина (22 юни).

 

 Селекционерът Джанлоренцо Бленджини направи четири промени в състава в сравнение с турнира във Фукуока, Япония. Италианският треньор ще разчита на 14 играчи, сред които двама абсолютни дебютанти. Това са диагоналът Венислав Антов и посрещачът Денислав Бърдаров. С включването на 20-годишния Антов българският тим ще може да разчита на трима волейболисти на позицията диагонал в третата седмица, като другите двама, които ползва досега Бленджини са Димитър Димитров и Денис Карягин. Има промяна и на поста либеро. Дамян Колев, който бе втори избор в първите две седмици от турнира, е заменен от Симеон Добрев.

 

 Състав на България за турнира в Любляна, Словения:

 Разпределители:

Симеон Николов и Светослав Станков

 Диагонал:

 Димитър Димитров и Венислав Антов

 Посрещачи:

 Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Георги Татаров, Самуил Вълчинов и Денислав Бърдаров

 Централни блокировачи:

 Алекс Грозданов, Борис Начев и Илия Петков

 Либеро:

 Мартин Божилов и Симеон Добрев

 

 България заема 14-ата позиция във временното класиране преди последната седмица в Лигата на нациите с две победи и пет поражения.