Вторник, 18 Юни 2024 13:49
Мирослава Паскова: Съгласна съм с реда и дисциплината в тима
Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Капитанът на женския национален отбор по волейбол на България Мирослава Паскова сподели впечатленията си за представянето на тима в Лигата на нациите (VNL), като отличи положените усилия от страна на по-младите състезателки.

 

 "Не сме удовлетворени от резултатите като цяло, но играем доста по-добре в сравнение с преди. На полето имаше момичета, родени 2006 година, а това е повод за гордост. Никой не е удовлетворен и на никого не му е приятно, но това е път, който трябва да се извърви", заяви Паскова на пресконференция в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски".

 

 Паскова взе отношение по въпроса със селекцията и желанието за участие в националния отбор: "Съгласна съм с реда и дисциплината в тима. Всеки има вярвания, виждания и приоритети и те се променят. Ние сме една общност, която заедно иска да върви напред. Те са бивши, ние сме настоящи, но ще има и след нас. Ако се обвиняваме и си прехвърляме топката, това е безкрайно грешно. Мерките сега са взети. Ако имаш желание да си в националния отбор отбор и да не си виждаш семейството, правилата са за всички. Вратата е отворена, но решението го взимаш сам. Не е виновен този или онзи. Всеки си има собствени интереси".

 

 Националката, която играе на позиция посрещач, опроверга твърденията, че е влязла в конфликт със своята съотборничка в националния тим Борислава Съйкова: "Разбрах от моето семейство, че всички пишат разни неща. Безкрайно нелепо е. Може да има напрежение между състезатели по време на мачове, но това е нелепо. Запознах се бегло с това. Нямам представа какви са източниците на всичко това. Искам да сложа край на това, всичко в отбора е прекрасно", каза още Паскова.