Вторник, 18 Юни 2024 11:17
Голям плажен волейбол в Свети Влас и догодина

Свети Влас ще посрещне турнир Фючърс от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour и догодина, обявиха организаторите от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Дори се очаква да бъде добавен още един турнир от същата категория в София.

 

 Черноморският ни курорт посрещна първия в България турнир от веригата на Волейбол Уърлд Beach Pro Tour от 6 до 9 юни тази година, а събитието беше пълен успех, както от организационна гледна точка, така и като ниво на плажен волейбол, на което любителите на спорта у нас имаха възможност да се насладят. Гостите на събитието от цял свят също останаха изключително доволни от турнира и силно впечатлени от условията, които предлагат Свети Влас и живописният Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи.

 

 "Първо бих искал да поздравя победителите в това фантастично събитие! Те се пребориха с невероятно талантлива конкуренция", каза Ярив Лернер от НюБояна Филм Студиос. "Имахме щастливата възможност да посрещнем турнира в такъв курорт от световна класа и планираме да се върнем в Свети Влас и следващата година, както и да обявим още един турнир Фючърс в София."

 

YarivLerner 01

 

 "Щастливи сме, че имахме възможността да бъдем домакини на турнир от световната верига Beach Pro Tour. Свети Влас има перфектните условия за провеждането на такова състезание, а ние от своя страна направихме организация, достойна да посрещне звезди на плажния волейбол от цял свят", заяви Даниела Неделчева от Диневи Груп. "Всички участници бяха впечатлени и от курорта, и от високото ниво, а за нас това е голяма оценка. С нетърпение чакаме следващото състезание догодина, на което ще покажем още по-висок стандарт и заслужено ще затвърдим България и Свети Влас на картата на международния плажен волейбол."

 

 Припомняме, че победители в първото издание на турнира Фючърс в Свети Влас станаха американките Карли Кан & Мадълайн Андерсън при жените и австрийците Кристоф Дреслер & Максимилиан Трумер при мъжете. Първите български победи в историята на Beach Pro Tour пък записаха Ирена Мишонова & Десислава Николова и Дарина Киндова & Ева Петрова, с които те се наредиха сред най-добрите 12 в дамската надпревара.

 

SvetiVlas MensFinal 01

 

 "Въпреки че нашите български представители не стигнаха много напред в състезанието, аз видях много потенциал и спортен дух в тях", добави Лернер. "И знам, че с малко повече ангажираност към този спорт и извън сезона те ще бъдат сила, с която догодина останалите ще трябва да се съобразяват."

 

 Всички резултати: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2024/futures/sveti-vlas-bul/schedule/

 Фотогалерия (жени): https://www.cev.eu/beach/beach-pro-tour/2024/sveti-vlas-futures-mw/women/#photos

 Фотогалерия (мъже): https://www.cev.eu/beach/beach-pro-tour/2024/sveti-vlas-futures-mw/men/#photos

 

 Свети Влас Фючърс от 6 до 9 юни бе първият в България турнир от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour. Турнирът се проведе под егидата на Волейбол Уърлд, Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ) и Българска федерация волейбол (БФВ) и се организира от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Партньори на турнира бяха Flair, SAMSUNG, NUII, Nova Sport, White Waters, БТА, FilmForge, както и Общини Несебър, Бургас и Бяла и яхтено пристанище Марина Диневи.

 Официална страница на турнира:

 https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2024/futures/sveti-vlas-bul/

 ЗА КОНТАКТИ:

Организация: Ива Парталева, телефон: +359896860556
Медии: Николай Марков, телефон: +359878515003