Понеделник, 28 Април 2014 14:35
Борислав Кьосев: Имахме цели и ги постигнахме

Отборът на „Звездец“ Горна Малина си спечели място във Висшата лига след няколко неуспешни опита през годините. През тази година част от тима бе и Борислав Кьосев, който даваше съвети на младите състезатели.

След победата Кьосев отговори на няколко въпроса за официалния сайт на БФВ.

Много хора приемат „А“ Национална волейболна група като селска група. Какво видяхте Вие през този сезон?

Видях много различни мачове, различни състезатели. Нивото е ниско, но на финалния турнир се видя, че има добри отбори, в които играят момчета с качества и се работи, макар и на по-ниско ниво. Това е бъдещето. Трябва да има такива групи, в които се игаре повече волейбол, макар и на по-ниско ниво, да се „запалят“ повече хора и да има повече деца в залата.

Всъщност не беше ли това и Вашата цел при идването Ви в Горна Малина. Успяхте ли да привлечете много хора към волейбола?

Сами видяхте публиката на финалния турнир, много хора, които създадоха настроение. Това, което си бяхме поставили за цел с Иван Генков (президент и треньор на отбора) е изпълнено. Отборът се класира и се създаде база за развитието на волейбола. Залата е много добра и тя трябва да се използва максимално. Целта на моето идване тук беше да помогна с моите виждания, методика и като човек, експерт в този спорт. Искахме да постигнем резултат и го постигнахме. Горд съм, че успяхме. Момчетата ме послушаха и дадоха максимално от себе си, макар че нямаха достатъчно подготовка и успяхме.

За участие във Висшата лига са нужни и повече средства. Ще търсите спонсори или ще разчитате на помощ от Общината?

Да, във Висшата лига се игаре волейбол на по-високо ниво и ще трябва да се привлекат и други състезатели, за което са необходими доста средства, които ще опитаме да намерим. Най-важното е, че имаме разбиране от ръководството на Общината и кмета Емил Найденов.