Събота, 27 Юни 2015 18:36
Волейболистките на "Казанлък" се радват след успеха над "Марица" с 3:2.
Волейболистките на "Казанлък" се радват след успеха над "Марица" с 3:2.

„Казанлък“ спечели шампионската титлата в държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст. Златото е първо за клуба, който на финала надигра драматично "Марица" (Пловдив) с 3:2. В малкия финал пък "Левски" (София) победи "Звезди 94" (София) с 3:1.

„Изключително съм доволен от титлата. Защото златните медали показват добре свършена работа. Всички селекции на държавните финали за девойки младша възраст ни превъзхождаха ръстово, а някои и като качества. Ние обаче показахме нагледно, че със сърцата игра и колектив може да се печели титла. О две години работя с този отбор и постигнахме една и сплотеност, един истински колектив, който бе в основата на победите и извоюваната титла",зяви минути след финала треньорът на "розите" Петър Дочев.

 „За съжаление не успяхме на финала. Чувствам се като човек, който се катери, катери и все не достига върха… Всичко бе толкова близо, а се оказа толкова далеч…Момичетата прегоряха. Не успяха да дадат това, което трябва във важния момент. Волейболистките на „Казанлък“ надделяха с отборна игра и много добра защита“, коментира пък неговият колега начело „Марица“ (Пловдив) Георги Илиев.

„Раздвоен съм.. От една страна съжалявам, че не успяхме да играем на финал. От друга се радвам, че момичетата успяха да преодолеят разочарованието от загубата на полуфинала, да се съберат и да спечелят спора за третото място.  Така завършихме подобаващо с медал. Това е отбор, който бе събран в началото на годината. Тези момичета показаха голямо израстване и се надявам догодина да покажат своите възможности“, каза пък наставникът на „Левски“ Радослав Бакърджиев.