Вторник, 04 Март 2014 14:10
Шест отбора си осигуриха място на финалите на Държавното първенство при юноши старша. Останалите два отбора ще са ясни след квалификациите

Ясни са отборите, които ще играят на финалите и на квалификации при юноши старша възраст.

От първа група на финал се класират първите три отбора – „Марек Юнион-Ивкони”, Левски Боол и „Пирин”. Тимовете от четвърто до шесто място трябва да играят на квалификации – „ЦСКА”, „Славия”, „Миньор”.

Първенецът от Втора група се класира директно на финалите. Това е отборът на Виктория Волей. Вторият, третият и четвъртият отиват на квалификации – Локомотив 1926, „Хебър” Пазарджик и „Левски” Карлово.

От Трета група на финалите ще играе Арда-Кърджали, а „Нефтохимик 2010” и Казанлък на квалификация.

В Четвърта група отново само един се класира директно на финалния турнир и това е отборът на Добруджа 07. „Черно море БАСК” и „Кълбо” Шумен ще вземат участие в квалификациите.

В последните две групи няма отбор, който се класира директно. Първите тимове от Пета и Шеста група трябва да победят в квалификациите, ако искат да участват на финалния турнир.

Дванадесет отбора играят на квалификациите. Те са разделени в три групи по четири тима и играят всеки срещу всеки в рамките на два дни. Квалификационните турнири ще бъдат на 9 и 10 март, като градовете домакини ще станат известни в близките дни. Победителите във всяка група ще се изправят един срещу друг на турнир на 17 и 18 март, за да определят двата тима, които ще играят на финалите на държавното първенство.

Ето и квалификационните групи:

Първа квалификационна група

„ЦСКА” София

„Хебър” Пазарджик

„Черно море” Варна

„Ботев” Ихтиман

Втора квалификационна група

„Славия” София

„Левски” Карлово

„Нефтохимик 2010” Бургас

„Кълбо” Шумен

Трета квалификационна група

„Миньор” Перник 

„Локомотив 1926” Пловдив

„Казанлък” Казанлък

„Монтана Волей” Монтана