Вторник, 16 Февруари 2016 14:30
Волейболистите на Черно море станаха първенец в регион Добруджа
Волейболистите на Черно море станаха първенец в регион Добруджа

Отборът на "Черно море" (Варна) за юноши младша възраст (до 18 години) се класира директно за зони, които дават право на участие в държавните финали по волейбол на България за тази възраст.

 Представителите на Варна станаха първенец в първенството на регион "Добруджа", който обхваща клубовете от Североизточна България. Финалният турнир на този регион бе под формата на финална четворка, която се проведе в Попово, с участието на домакините от "Попово 09", "Черно море", "Добруджа 07" (Добрич) и "Хан Аспарух" (Исперих).

 .Младите волейболисти на "Черно море" записаха три победи над съперниците като взеха първото място в турнира. С това те спечелиха единствената директна квота за зоналните турнири. Останалите три отбора от класирането отиват на допълнителни квалификации за зони. На второ място се класира "Попово 09" с една загуба от варненци. Трети се нареди "Добруджа 07", а четвърти останаха представителите на "Хан Аспарух".

Регламентът предвижда тези три отбора да участват на допълнителни квалификации за зони, като те продължават борбата с нови турнири за достигане до зони.

 

Крайно класиране в регион Добруджа за юноши младша възраст:

1. "Черно море" (Варна) - зони

2. "Попово 09" (Попово) - квалификация за зони

3. "Добруджа 07" (Добрич) - квалификация за зони

4. "Хан Аспарух" (Исперих) - квалификации за зони