Сряда, 06 Май 2015 13:08
Треньорите след „Марица“ - „Левски“ 0:3
Автор: Костадин Андонов

„Левски“ (София) победи „Марица“ (Пловдив) с 3:0 (25:20, 26:24, 25:17) във втората среща от финалния плейоф при жените, който се игра в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. С този успех момичетата на Радослав Бакърджиев изравниха общия резултат в серията (1-1 победи) и вкараха плейофа в решителен 3-и мач, който ще се изиграе на 8-и май от 17:30 ч. в Спортен център Люлин (бившата зала „Сиконко“). Победителят в този последен сблъсък ще се окичи със златните медали в женското първенство през този сезон.

„Може би прегоряхме малко, но това не е оправдание. Има още един мач. Днес (б.а. вчера) така и не можахме да се справим на всички елементи – посрещане, атака, сервис. Където трябваше да бъдем по-активни. Особено в сервиса. Блокада, един уникално силен елемент на нашия отбор. Просто играхме с емоция, която не трябваше да я има. Направихме всичко възможно да не се поддаваме на емоцията, но психика. Това са неща, които трудно се контролират на моменти. Направихме всичко възможно, но нека отдадем заслуженото и на „Левски“. Играха доста организирано, особено на сервис. Добре се справиха. Всичко е възможно в третия мач. Ако успеем да превъзмогнем напрежението и най-вече да се справим с посрещането, мисля че нещата ще изглеждат по съвсем различен начин“, заяви след мача пред БНТ старши-треньорът на „Марица“ Иван Петков.

„Казахме си, че няма какво да губим и просто трябва да излезем и да изиграем този мач супер мотивирани и концентрирани. Да допускаме възможно най-малко грешки и каквото сабя покаже. Радвам се, че успяхме да го направим и чакаме третия мач в София. Искрено се надявам да победим. Ако си спомняте това си пожелах след първия мач. Да спечелим в Пловдив и да се върнем в София и да победим в нашата зала. В тези мачове всичко опира до това колко мотивирано ще излезеш и да внимаваш да играеш правилно“, коментира наставникът на „Левски“ Радослав Бакърджиев.