Петък, 28 Февруари 2014 12:17
14 кръг във Висшата лига на "Баба Марта"

Четирите мача от Висшата лига ще се играят на 1 март, по-известен като Баба Марта. Почиващ в този кръг е отборът на „Пирин ЙЕЙЛ - ЛТУ”.

В първата среща един срещу друг ще се изправят отборите на „Моньор” и „Виктория Волей”. Момчетата от Перник показват силна игра този сезон и са еднолични водачи в класирането. Ще бъде в реда на нещата да вземат точки и от домакинството си. Пловдивчани се представят колебливо, но не бива да бъдат подценявани.

Първата среща между двата клуба бе истинско петгеймово дерби, в което „Миньор” победиха с 3:2. Срещата е от 16:00 часа в зала „Борис Гюдеров”.

Другият пловдивски тим във Висшата лига Локомотив 1926 гостува на „УНСС” в зала „Бонсис” от 17:00 часа. В първия сблъсък момчетата от София загубиха с 1:3 гейма, но в предстоящия мач домакинското предимство е на тяхна страна и този път може да прибавят няколко точки в актива си.

От 17:00 часа Изгрев - 2004 гостува на Раковски 1964 в Севлиево. И двата отбора са в дъното на таблицата, а първата среща бе петгеймово дерби, от което победители излязоха момчетата от Ябланица, но този път домакин е Раковски. Срещата отново обещава да бъде интригуваща.

Със същия начален час е и мачът Тетевен Волей – Черно море БАСК. Отборът от Тетевен е втори в класирането, а варненци предпоследни. В първата среща Тетевен се прибраха у дома с 3 точки, сега се очаква също да прибавят точки в актива си.