Четвъртък, 21 Май 2015 15:08
Волейболни национали награждават млади състезатели

Двама от волейболните национали на България, Николай Николов и Валентин Братоев, ще наградят призиорите в традиционния юношески турнир по волейбол „Красимир Димитров“. Надпреварата за поредна година събира млади волейболисти от цяла България. Състезанието е в памет на бившия ни национал, волейболен деятел и вицепрезидент на волейболната федерация Красимир Димитров, като тазгодишното издание е осмото поредно издание до сега.

За трета поредна година турнирът „Красимир Димитров“ 2015 е за момчета до 15 години. За първи път надпреварата ще се проведе в двете зали на УНСС на 23 и 24 май (събота и неделя). В последните години надпреварата се утвърди като генерална репетиция преди държавните финали за съответната възраст. Класирането от турнира пък е важна индикация за моментното състояние на тимовете преди най-важната надпревара – битката за титлата.

В турнира „Красимир Димитров“ 2015 участват шест отбора от България, като те са разделени в две групи по три. В групите се играе всеки срещу всеки, като първите два оформят финална четворка. В нея се играе на кръст, като победителите спорят за първото-второ място, а победените за трето-четвърто място. Третите отбори от групите се изправят в спор за 5-6 място на турнира.

Разпределение на отборите:

 

Група А: ЦСКА (София), „Левски Боол" (София), „Миньор“ (Перник)

Група Б: Славия (София), „Виктория Волей“ (Пловдив), „Арда“ (Кърджали)

 

Програма за срещите от турнира:

 

Група А

14:30 ч. „Славия“ –„Арда“

16:30 ч. „Виктория Волей“ – „Славия“

18:30 ч. „Арда“ – „Виктория Волей“

 

Група Б

14:30 ч. ЦСКА – „Миньор“

16:30 ч. „Миньор“ – „Левски Боол“

18:30 ч. „Левски Боол“ – ЦСКА

 

На 25-и май ще се изиграят полуфиналите и финалът на надпреварата. 

Припомняме, че през 2013 година турнира Красимир Димитров бе спечелен от „Левски“. През 2014 ЦСКА триумфира на първото място.

 

Turnir Krasimir Dimitrov 2015