Неделя, 24 Май 2015 18:33
Снимка от "вечното дерби" в груповата фаза на турнира между ЦСКА и "Левски Боол".
Снимка от "вечното дерби" в груповата фаза на турнира между ЦСКА и "Левски Боол".

„Арда“ (Кърджали) спечели 8-то издание на юношеския волейболен турнир за момчета до 15 години „Красимир Димитров" 2015! На финала, който се игра в столичната зала „Икономист“, младите състезатели от Кърджали победиха защитаващия титлата си от миналата година ЦСКА с 3:0 (25:22, 25:20, 30:28) . Интересното е, че играчите на Павел Митев участваха в турнира за първи път, а по пътя към златните медали загубиха само един гейм – на 1/2-финала срещу „Левски Боол“ (София). Двубоят срещу „червените“, които се класираха за последния сблъсък след успех с 3:1 над „Виктория Волей“ (Пловдив) в другия 1/2-финал, бе изключително интересен. Кулминацията бе в драматичния 3-и гейм, когато младите „армейци“ имаха сетбол, но волейболистите от „Арда“ устискаха на напрежението и се наложиха с 30:28. Много силен мач за кърджалийци изигра капитанът Симеон Топузлиев, който заслужено грабна приза за МVP (Най-полезен играч) на турнира.

В мача за трето и четвърто място преди това „Левски Боол“ победи „Виктория Волей“ с 3:2, а „Славия“ (София) спечели директния спор за 5-о място срещу „Миньор“ (Перник) с 3:1.

След финала всички 6 отбора, които участваха в турнира, бяха наградени с медали и индивидуални отличия от състезателите на мъжкия национален отбор Николай Николов, Валентин Братоев, Велизар Чернокожев и Яни Георгиев. Купата на щастливите победители от „Арда“ пък връчи генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов. Всички състезатели, които грабнаха индивидуалните награди в турнира, получиха и различни подаръци, осигурени от организаторите на турнира.

Турнирът „Красимир Димитров" 2015, който е в памет на бившия национал и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол г-н Красимир Димитров, по традиция се провежда преди държавните финали за тази възраст.

Ето и всички индивидуални награди на турнира „Красимир Димитров" 2015:

MVP (Най-полезен играч) - Симеон Топузлиев, „Арда“

Най-добър нападател - Мартин Василев, ЦСКА

Най-добър разпределител - Любомир Телкийски „Виктория Волей“

Най-добър ценрален блокировач - Валентин Благинов,  „Левски Боол“

Най-добър изпълнител на сервис - Петър Петров, „Арда“

Най-добро либеро - Валентин Печев, ЦСКА

Най-полезни състезатели за своите отбори:

„Арда“ – Димитър Делчев

 ЦСКА  – Радослав Банишки

 „Левски Боол“ – Аспарух Аспарухов

„Виктория Волей“   – Константин Лапков

 „Миньор“ – Милен Таков

 „Славия“ -  Денислав Митов