Неделя, 24 Май 2015 18:56
Генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов.
Генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов.

„Арда“ (Кърджали) спечели 8-то издание на юношеския волейболен турнир за момчета до 15 години „Красимир Димитров" 2015! На финала, който се игра в столичната зала „Икономист“, младите състезатели от Кърджали победиха защитаващия титлата си от миналата година ЦСКА с 3:0 (25:22, 25:20, 30:28) . Интересното е, че момчетата на Павел Митев участваха в турнира за първи път, а по пътя към златните медали загубиха само един гейм – на 1/2-финала срещу „Левски Боол“ (София). В мача за трето и четвърто място преди това „Левски Боол“ победи „Виктория Волей“ с 3:2, а „Славия“ (София) спечели директния спор за 5-о място срещу „Миньор“ (Перник) с 3:1.

След финала всички 6 отбора, които участваха в турнира, бяха наградени с медали и индивидуални отличия от състезателите на мъжкия национален отбор Николай Николов, Валентин Братоев, Велизар Чернокожев и Яни Георгиев. Купата на щастливите победители от „Арда“ пък връчи генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов.

„От името на Българската федерация по волейбол, искам да поздравя организатора на турнира Димитрина Радулова и да заявя, че ние като федерация заставаме твърдо зад нея и винаги ще помагаме, с каквото е необходимо“, каза след церемонията генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов. Той се обърна и специално към всички състезатели, които участваха в надпреварата с думите: „Момчета стягайте се, защото вие сте бъдещето на българския волейбол и много от вас след време ще играят за мъжкия национален отбор!“

„Тази година мачовете се изиграха на две игрища и така турнирът се проведе по-бързо. Спортно-технически тази година турнирът бе много по-силен в сравнение с миналата. За първа година участва „Арда“ и взе купата. Това е хубавото. Прави ми впечатление, че децата са много талантливи, много добре физически сложени, но трябва още много работа“, коментира за сайта на БФВолейбол, сестрата на покойния Красимир Димитров, която е и основен организатор на турнира, Димитрина Радулова. 

Всички състезатели, които грабнаха индивидуалните награди в турнира, получиха като подарък различни спортни принадлежности.

„Ние за първа година участваме на този турнир, за което съм доволен, че ни поканиха. Смятам, че организацията бе на много високо ниво, да не кажа супер. Моите състезатели са малко по-нисички в сравнение с другите отбори, но височината не е решаващият фактор при тази възраст. Технически сме много добре подготвени. Момчетата владеят добре елементите, с което успяхме да победим по-високите от нас“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, старши-треньорът на шампионът „Арда“ Павел Митев.

„Отборите са едни от най-силните в България. Мисля, че от тези 6 най-малко 5 ще се срещнем на финалите на държавното първенство за тази възраст. Радвам се, че успяхме да победим всички и само с един загубен гейм да станем първи“, завърши специалистът. 

Турнирът „Красимир Димитров" 2015, който е в памет на бившия национал и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол г-н Красимир Димитров, по традиция се провежда преди държавните финали за тази възраст.