Събота, 30 Май 2015 08:23
(0 гласа)
Диана Ненова претърпя успешна операция, завръща се скоро
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Разпределителката на женския национален отбор по волейбол на България Диана Ненова претърпя успешна операция преди два дни. В момента опитната волейболистката се възстановява, като се очаква скорошното и завръщане в националния отбор.

„За радост първоначалните опасения за дискова херния не се потвърдиха. Хирургическата интервенция е била по скоро за почистване на дисковете. Затова възстановяването ще бъде по-бързо и се надяваме скоро Диана отново да е с нас“, коментира пред официалния сайт на БФВ volleyball.bg треньора на националките Драган Нешич.

През настоящия летен сезон в представителния ни тим се получиха доста травми на опитни състезателки. Така, капитанката на волейболистките Страшимира Филипова също е извън тима след като претърпя операция на петата. Тя се очаква да бъде на линия едва за Европейското първенство 2015, като пропуска половината сезон. Добриана Рабаджиева се присъедини към националния тим, след като се възстановяваше от контузия в Швейцария, но за момента е на индивидуална подготовка и не се знае дали ще вземе участие на игрите в Баку. Таня Събкова пък получи болки в крака, като принудително напусна тима и ще отсъства поне месец. Добрата новина за селекционерът Драган Нешич е, че опитната посрещачка Ева Янева, която не започна пълноценна подготовка, тъй като лекуваше стара травма, се възстановява добре и вече ще може да тренира на 100 %.

Припомняме, че през тази година няма А и  Б национален отбор при жените, като с Драган Нешич тренира един състав. Първото голямо изпитание за женският ни национален отбор за лято 2015 е участието на Европейските игри в Баку 12-28 юни. 

Прочетена 422 пъти