Вторник, 23 Юни 2015 19:46
(0 гласа)
Теодор Тодоров, Николай Пенчев и Тодор Скримов бяха във видимо добро настроение при завръщането си от интерконтиненталното турне в Световната лига.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Теодор Тодоров, Николай Пенчев и Тодор Скримов бяха във видимо добро настроение при завръщането си от интерконтиненталното турне в Световната лига. Автор на снимката: Марин Маринов

Българският национален отбор по волейбол, който участва в Световната лига, се прибра от триседмичното интерконтинентално турне, което включваше последователни гостувания на Куба, Канада и Аржентина. В шестте си мача нашите момчета записаха общо 4 победи и 2 загуби. „Лъвовете“ кацнаха с близо час закъснение на летище „София“ с полет през Париж. Националите и щабът на тима ни бе видимо изморен след 30-часовото пътуване от Салта. След кратък престой в столицата играчите веднага заминаха за Варна, където по програма в сряда сутринта трябваше да направят първата си тренировка в обновената зала „Конгресна“. За нещастие обаче багажът на почти всички от отбора е останал във Франция. Очаква се той да пристигне утре, а поради възникналите неочаквани проблеми сряда ще бъде свободен ден за „трикольорите“.

„Благодарение на Еър Франс сме без багаж. Провалиха ни утрешната тренировка. Ако обобщим цялото турне аз съм доволен. От шест мача четири победи мисля, че е един добър резултат“, коментира минути след кацането си на българска земя селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

Припомняме, че в събота и неделя (27 и 28 юни) националите ще изиграят поредните си два мача от Световната лига срещу Куба. Към тима ни ще се присъедини и капитанът Владимир Николов, който не пътува с отбора за гостуванията, а в този период се подготвяше по индивидуален план.

Прочетена 301 пъти