Събота, 02 Октомври 2021 20:30
Николовски и Вълчинов: Трябваше да влезем в ритъм, такива мачове са адски трудни
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

В 20 часа утре България излиза в Карбония в мач за 5-ото място на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години, след като се наложи с 3:1 над Полша. Момчетата на Найден Найденов ще срещнат победителя от срещата Бразилия – Белгия.

„Първи мач в нова зала. Може би трябваше да влезем в ритъм и по тази причина дадохме първия гейм, но мисля, че след това се справихме. Чехите не ни изненадаха. Случи се всичко, което си говорихме преди мача. Най-трудно беше да спазим тактическите указания и може би разсеяността от наша страна в новата зала, различната обстановка и пътуването до Италия“, каза след срещата Цветослав Николовскипред телевизия B1B Box.

С 20 точки Самуил Вълчинов беше най-резултатен за нашия отбор.

„Такива мачове са адски трудни. Чувствах се уверен и исках разпределителят да вдига на мен. Поисках си и последната топка и оправдах доверието“, каза пък Самуил Вълчинов.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.