Петък, 17 Март 2023 10:58
Деца от 55 СУ „Петко Каравелов“ показаха умения пред волейболни легенди
Снимка: bvf.bg

Волейболните легенди Евгени Иванов и Николай Иванов се докоснаха до ентусиазма и таланта на поредните ученици, които се включиха в кампанията "С волейбол на училище". Проектът на Българска федерация по волейбол (БФВ) се провежда в цялата страна и e под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

 Поредната спирка бе в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов". В училището в квартал Дървеница, което има 144-годишна история, се обучават над 1550 ученици в начален, прогимназиален и гимназиален етап.

 Деца от 4-ти и 6-ти клас демонстрираха волейболните си умения под вещите наставления на треньори от Волейболна академия "Стойчев-Казийски" (ВАСК). След тренировката те си направиха много снимки за спомен с бившите капитани на националния отбор на България – Евгени Иванов и Николай Иванов.

 "Учете се. И най-големите шампиони, и най-големите учени и всеки един човек, който е успял в живота, е тръгнал от училище – обърна се към учениците от 55-о Евгени Иванов, който е председател на Комисията по детско-юношески волейбол. - Така че идвайте с удоволствие тук. Всеки ще намери свой път в живота. Дали е в спорта, дали ще е чрез спорта... ще стане рано или късно. Слушайте вашите родители, слушайте вашите учители, слушайте вашите треньори! Бъдете здрави и се забавлявайте! Успех!"

 

70-1

 

 Като част от мащабната кампания на БФВ за популяризиране на волейбола сред подрастващите 55 СУ „Петко Каравелов" получи волейболни топки, с които възпитаниците му да упражняват по-често любимия спорт.

 "Искрено вярвам, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Спортът и по-конкретно волейболът възпитават у по-младите хора ценни качества като дисциплини, толерантност, уважение към съотборниците, треньори и съперниците", напомни на децата Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ.

 

69-1

 

 Проектът "С волейбол на училище" се изпълнява в сътрудничество с Европейската конфедерация по волейбол като част от инициативата SchoolVolleyball, съфинансирана от Европейската комисия. Партньори в кампанията са Столична община, София – Европейска столица на спорта, РУО София-град, Министерство на младежта и спорта и фондация "За пример".

 

33-1

 

"Нашата роля е като фондация е да помагаме на федерация и на деца като вас да спортуващ още по-активно и да черпят от опита на добрите специалисти в областта. За мен образованието и спорта не са две отделни неща, а са едно цяло. Няма как да бъдете добри ученици без да бъдете добри спортисти, както и няма как да сте успешни в спорта, ако не сте добри в училище. Двете неща трябва да вървят заедно. Моята молба към вас е да го преследвате непрекъснато като цел, да ставате все по-добри и на академично, и на спортно ниво", коментира Светослав Драгиев -управител на фондация "За пример", който също присъства на събитието.

Кампанията ще продължи в още точки от страната.