Сряда, 14 Февруари 2024 10:15
Ивайло Иванов с наряд за финала на Чалъндж къп

Петима български съдии ще ръководят мачове на най-високо ниво в европейските клубни турнири този сезон. Финалният сблъсък в Чалъндж къп при мъжете между отборите на полския Проект Варшава и италианския Монца ще бъде с българско участие. Елитният рефер Ивайло Иванов е назначен за втори съдия в първата среща, която е насрочена за 21 февруари. Реваншът е седмица по-късно.

 

 Иванов, който предимно виждаме в двубоите от най-престижния клубен турнир на Стария континент – Шампионска лига, се включва във финала на Челъндж къп и в друга роля. Той е един от менторите в новата програмата на Съдийската комисия към Европейската конфедерация по волейбол (CEV) за развитие на млади и перспективни волейболни съдии.

 

 Родни рефери получиха наряди и за първия и втория по сила европейски клубн турнир – Шампионска лига и Купата на CEV.

 

 Ивайло Иванов, Александър Виналиев, Константин Йовчев и Добромир Добрев ще ръководят срещи от четвъртфиналната и полуфиналната фаза на Шампионската лига. Добрев ще е първи съдия на четвъртфинала между Халбанк (Анкара) и Лубе Чивитанова (Италия). Италианският клуб, в който играе и българският национал Александър Николов, гостува на турска земя на 21 февруари. Двубоят е в 17:00 ч. българско време.

 

 В първите полуфинални срещи от Шампионска лига при мъжете ще се изявяват Ивайло Иванов и Александър Виналиев. Иванов е с наряд за двубоя между победителите в следните два четвъртфинала: Трентино - БР Волейс и Лубе Чиватанова - Халбанк. Виналиев ще ръководи срещата между класиралите се от Пиаченца – Ястжембски и Зираат Банкасъ – Гуагуас. И двамата ще бъдат първи съдии.

 

 Константин Йовчев ще е първи съдия на полуфиналния сблъсък при дамите в Шампионска лига, който очаква класиралите се от четвъртфиналите Конелиано (Италия)/Вакъфбанк (Турция) и Скандичи (Италия)/Екзаджъбашъ (Турция).

 

 Полуфинал от втория по сила европейски клубен турнир – Купата на CEV, ще ръководи Атанас Върбанов. Българският международен рефер е първия съдия на срещата между турския Аркасспор и германския Люнебург. Двубоят в зала „Ататюрк" в Измир ще се проведе на 21 февруари от 18:00 ч.