Понеделник, 20 Май 2024 11:48
В София ще се играе и Купа България при момичета под 16 години

След като столицата прие турнира Купа България при момчетата под 16 години, седмица по-късно в града ще се проведе и надпреварата при момичетата в тази възраст. Отново на два корта в зала "Левски София" четири отбора ще премерят сили: ВК Левски София, ВК ЦСКА (София), ВК Марица (Пловдив) и ВК Раковски (Димитровград). По-рано от участие се отказаха отборите на ВК Славия 2017 (София) и ВК ЦПВК (София). Надпреварата ще се проведе на 22 и 23 май (сряда и четвъртък), като ще бъде предавана пряко в YouTube канала на БФВ.

 

 В турнира всеки отбор ще се изправи срещу всеки. Всяка среща се състой от три гейма до 25 точки, като всеки спечелен гейм носи една точка. Крайното класиране се оформя на база брой победи/брой точки/победител от директен двубой.

 

ПРОГРАМА

22 май, сряда
14:00 ч.:
Левски София – Раковски (Корт 2)
ЦСКА – Марица (Корт 3)
16:00 ч.:
Раковски – Марица (Корт 2)
Левски София – ЦСКА (Корт 3)

23 май, четвъртък
10:00 ч.
ЦСКА – Раковски (Корт 2)
Марица - Левски София (Корт 3)

 

 Турнирът Купа България по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на носителя на Купа България в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.