Неделя, 02 Юни 2024 19:56
ЦПВК е шампион при момичетата под 16 години

С категоричен успех във финала отборът на Централен полицейски волейболен клуб завоюва златните медали от Държавното първенство за момичета под 16 години. Водените от Петя Венева състезателки се наложиха в спора за титлата над Левски София с 3:1 (25-23, 25-15, 20-25, 25-14). Финалната четворка от шампионата се проведе в зала "Левски София" в столицата, а през двата дни от турнира (1-2 юни) имаше сериозен зрителски интерес по трибуните.

 

 ЦПВК отстрани на полуфинала миналогодишния шампион Марица (Пловдив), а в битката за златото се справи и с финалиста от миналия сезон и домакин във финалната фаза Левски София. Преди финала "сините" нямаха загубен гейм в груповата фаза и полуфинала, но за втора поредна година изпуснаха първото място.

 

 BA 1900

 

 Бронзовите медали заслужиха волейболистките на Марица (Пловдив), които в директен спор взеха чиста победа над ЦСКА – 3:0 (25-14, 25-17, 25-7) за час игра.

 

Класиране в Топ 4 на Държавното първенство за момичета под 16 г.:

1. ЦПВК

2. Левски София

3. Марица (Пловдив)

4. ЦСКА (София)

 

 BA 1934

 

 В церемонията по награждаването участваха Евгени Иванов – председател на Комисията за детско-юношески волейбол, Николай Иванов – главен координатор на националните отбори към БФВ, Владимир Николов – съпрезидент на ВК Левски София, Юлиан Арнаудов – председател на ЦПВК, както и таланти от школата на "сините". За най-полезен играч на турнира бе определена националката Калина Венева от ЦПВК.

 

 Индивидуални награди от Финалния турнир за момичета под 16 години:

Най-добър нападател: Кайла Симеонов (ЦПВК)

 Най-добър разпределител: Виолина Димитрова (ЦПВК)

 Най-добър изпълнител на начален удар: Божидара Иванова (Левски София)

 Най-добър централен блокировач: Дарина Нанева (Марица Пловдив)

 Най-полезен играч (MVP): Калина Венева (ЦПВК)

 

 BA 1626

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

 

Снимки: ВК Левски София / Startphoto.bg