Сряда, 05 Юни 2024 15:26
Финалите при момичетата под 14 години ще са в Кранево

В продължение на една седмица спортен комплекс "Аква лайф" в Кранево ще приеме финалите от Държавното първенство при момичетата под 14 години. Надпреварата ще се проведе от 10-и до 15-ти юни с участието на 18 отбора.

 

 По регламент Финалният турнир започва с групова фаза. Отборите от шестте региона са разделени на три групи по шест тима. В групите се играе по системата "всеки срещу всеки" в два от три гейма. Класиралите се на първо и второ място в групите образуват "СУПЕРФИНАЛ". В него шестте отбора отново се изправят един срещу друг, а крайното класиране определя и финалната шестица. Останалите отбори до 18-о място се класират по коефициент.

 

 Критерий за класиране: брой победи/спечелени точки/геймов коефициент/точков коефициент/директен двубой.

 

 Група А: Любимец 2010, Марица (Пловдив), Ботев (Враца), ЦПВК (София), Пирин (Разлог), Перун 2023 (Варна)

 Група Б: Велбъж (Кюстендил), Перун (Варна), Бургос (Бургас), Тополово, Чавдар (Бяла Слатина), Левски София

 Група В: Тони спорт (Берковица), ВАСК (София), Миньор (Перник), Любо Ганев (Русе), Яворов (Чирпан), Хебър (Пазарджик)

 

 Screenshot 2024-06-05 144752

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.