Вторник, 23 Юни 2015 22:24
(0 гласа)
Пламен Константинов заяви, че е доволен от представянето на нашия отбор в Световната лига.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Пламен Константинов заяви, че е доволен от представянето на нашия отбор в Световната лига.

Българският национален отбор по волейбол, който участва в Световната лига, се прибра от триседмичното интерконтинентално турне, което включваше последователни гостувания на Куба, Канада и Аржентина. В шестте си мача нашите момчета записаха общо 4 победи и 2 загуби.

„Ако обобщим цялото турне съм доволен. От шест мача четири победи са добър резултат с оглед на факта, че отборът е разделен заради двата турнира. Единствено съм недоволен от последния мач. Имах усещането, че вече като че ли бяхме чекирали багажите и нямаше необходимата мотивация. Донякъде мога и да ги разбера“, коментира минути след пристигането си на аерогара „София“ селекционерът на националния отбор Пламен Константинов.

„В този цикъл с мачове всяка седмица е трудно да търсиш големи натоварвания. Мобилизирахме се за първите мачове и донякъде не ни достигаше енергия. Първите срещи и в Канада, и в Аржентина бяха тежки физически и ни изразходиха емоционално. И като че ли силите ни стигаха само за по един мач“, продължи наставникът. „Лъвовете“ спечелиха и двата си двубоя с Куба, след което победиха в първите си срещи Канада и Аржентина с 3:2, но загубиха вторите двубои със съответно 1:3 и 0:3.

„Мисля, че засега представянето ни е добро, без да отиваме в някакви крайности. Винаги може и по-добре, но в определени моменти дадохме възможност и на някои по-млади момчета да поиграят. Ако обърнахте внимание, и канадците, и аржентинците играха с различни състави в първия и във втория мач. Това им дава предимство, особено Аржентина бе по-свеж отбор във втория мач срещу нас. Направиха четири промени в състава си и това се отрази. Ние може би нямаме толкова подготвени състезатели за момента, че два мача да изиграем с две различни шестици. Да не забравяме, че някои от състезателите ни са в Баку в момента. В това бе разликата за вторите мачове в Канада и в Аржентина“, каза още треньорът.

Пламен Константинов коментира и много силното представяне на националния отбор, който участва на Европейските игри в Баку.

„За малка страна като България няма нищо по-хубаво от това. С малките възможности, с които разполагаме, е чудесно, че имаме два отбора, представящи се прилично.“

„Безспорно Франция показва най-добрия волейбол и като че ли са най-сериозният отбор. Но не е само Франция. Мисля, че в групата на Холандия и Белгия също има два равностойни отбора. В един мач на директна елиминация всичко може да се случи, а евентуалните ни съперници не са слаби противници. А и който и да излезе от нашата група - Канада или Аржентина, те също са сериозни отбори. Лесно няма да има. Виждате, че силите са изравнени и малко малшанс и 1-2 контузии и ето какво се случва с отбор като Русия. На път са да изпаднат от първата група на Лигата само заради липсата на Мусерски и Гранкин. Двама състезатели от основния им състав ги няма и записаха осем загуби. Така че трябва малко да преосмислим и да преразгледаме волейболната карта и да си дадем сметка къде сме ние. Ако успеем да се преборим със съперниците ни във Варна, ще бъде успех.“, каза Константинов по повод евентуалните съперници, които може да срещне нашият тим на финалите във втора дивизия на Световната лига.

Повече за прибирането на националите можеш да прочетеш тук.   

Какво каза Теодор Салпаров на летище „София“ виж тук.

Прочетена 267 пъти