Четвъртък, 15 Декември 2022 12:56
Виктор Бодуров, Георги Митев и Алекси Мицев.приеха приза спортен Икар от името на целия национален отбор за мъже под 20 години
Виктор Бодуров, Георги Митев и Алекси Мицев.приеха приза спортен Икар от името на целия национален отбор за мъже под 20 години Снимки: БФВ/startphoto.bg

На пищна церемония в Гранд хотел "София" спортeн Икар за 2022 година получи Алекс Николов, а младежките национали до 20 години бяха удостоени със златни значки. Присъстваха спортният министър Весела Лечева и Стефка Костадинова, президент на БОК, както плеяда легенди на родния спорт.

Сашо Йовков, член на УС на БФ Волейбол, връчи приза за Алекс на неговия баща Владимир Николов, една от големите легенди във волейбола. Младата ни звезда получи награда за пробив в световния спорт.

Трима национали участваха в награждаването - Виктор Бодуров, Георги Митов и Алекси МицевВсички си пожелаха медал от световното първенство догодина, което ще е в Бахрейн. В залата ги аплодира и Андреа Буратини, новият треньор на мъжете U20, който замени напусналия Мартин Стоев.

 Николов-младши участва в младежкия отбор, който спечели Балканиадата, стана втори на Европейския младежки олимпийски фестивал и трети на Европейското първенство. Освен това Алекс вече е част от мъжкия национален тим, с който игра на световното първенство. Николов направи и впечатляващ трансфер в италианския гранд Лубе. И заради ангажиментите там не успя да присъства на живо на церемонията.

 

thumbnail EMO 2014

 

Интервю с наградените национали може да гледате на официалната фейсбук страница на БФ Волейбол.