Петък, 27 Март 2015 23:42
(0 гласа)
Очакванията на треньорите преди Евроволей 2015
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Часове преди началото на Евроволей 2015, на което сме домакини от 28-и март до 4-и април, в Пловдив и Самоков се проведоха традиционните технически конференции. На тях бяха представени старши-треньорите на всички отбори, официалните лица свързани с организацията на турнира и съдиите, които ще ръководят срещите.  

„Българската федерация по волейбол е работила много здраво, за да организира този турнир. Надявам се, че всички отбори са открили възможно най-добрите условия“, заяви президентът на журито на Евроволей 2015 и вицепрезидент на ЦЕВ Ренато Арена.

„За нас е удоволствие да бъдем домакини на това Европейско първенство за жени до 18 години. Бих искал да пожелая на всички само хубави моменти в този древен град Пловдив“ сподели пък вицепрезидентът на БФВолейбол Иван Тодоров.

„Надяваме се, че нашият отбор ще се представи по възможно най-добрия начин и с малко късмет ще намерим място във финалната фаза“, каза след края на техническата конференция селекционерът на нашите момичета Радослав Бакърджиев. „Да играеш вкъщи определено може да бъде предимство, но може да ти изиграе и лоша шега заради очакванията върху състезателите“, допълни още наставникът.

В първия си двубой младите „лъвици“ ще се изправят срещу Чехия. Срещата в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще започне в събота от 17:00 часа.

„Просто се надявам, че няма да се приберем вкъщи още във вторник, след края на груповата фаза“, коментира пък старши-треньорът на Чехия Алес Новак. „Най-силната страна на нашия тим е представянето на всеки един състезател в отбора“, продължи той.

В Самоков повечето наставници се обединиха около мнението, че групата е много тежка и им предстоят много трудни мачове.

„Не сме играли срещу другите отбори, така че не знаем кой от тях е по-добър. Италия, Германия и Сърбия са силни, но Словения с тези момичета през миналата година завърши на второ място на Европейското за подрастващи. Ще видим какво ще се случи“ сподели старши-треньорът на Русия Светлана Сафронова.

„Вече играхме с някои от отборите тук, но голямата ни цел е да се класираме на полуфинал, защото това ще ни осигури място на Световното първенство в Перу по-късно през тази година“, каза наставникът на Сърбия Йово Цакович.

„Турнирът няма да бъде лесен. Всички отбори са добри, но ние сме подготвени. Играчите са много млади и това е първо голямо състезание за тях, така че всеки може да бие всеки. Всичко е възможно“, коментира селекционерът на Гърция Йоанис Андреадис.

„Очакваме тежки битки. Утре играем срещу Италия и ще бъде труден мач. Трябва да работим, за да ставаме по-добри“, лаконичен бе старши-треньорът на Словения Олег Горбачов.

„Мисля, че нашият отбор е достатъчно добър. Имаме възможностите да направим добър турнир и трябва да се раздадем във всеки мач, защото тази група е трудна. Все пак смятам, че имаме шанс да отидем на финалите“, сподели селекционерът на Италия Марко Менкарели.

„Всичко около организацията на турнира е перфектно. Затворен комплекс с всичко необходимо. Спортната зала също е идеална и напълно подходяща, за да посрещне мачове от такова ниво“, заяви пък наставникът на Германия Йенс Тиетбьол. 

В първия сблъсък от тази Група 2 Италия ще премери сили със Словения. Двубоят в „Арена Самоков“ ще започне в събота от 15:30 часа, а входът ще бъде свободен както за тази среща, така и за останалите от този поток на турнира.  

Прочетена 462 пъти Последно променена в Събота, 28 Март 2015 08:58